Вучић: Нема ни корона вируса, нити заражених, али потребан опрез

Срна
Вучић: Нема ни корона вируса, нити заражених, али потребан опрез

БЕОГРАД - У Србији у овом тренутку не постоји вирус корона нити има заражених тим вирусом, рекао је предсједник Србије Александар Вучић након састанка са надлежним службама и органима који се баве рјешаванјем проблема у вези с тим вирусом.

"У Србији нема заражених вирусом корона. Нико није преминуо, не само да нема смртних случајева, него ни оних који су позитивни на корона вирус. Има разлога за опрез, али не за велику бригу. Држава ће да ради свој посао. И да перемо руке што чешће", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду. 

Он је рекао да на друштвеним мрежама постоји невјероватна кампанја лажи и неистина да су неки лјуди умрли од вируса корона у Србији. 

Вучић је рекао да су на састанку договорене и направлјене комплетне мјере превенције и хитне реакције свих надлежих органа у случају појаве вируса корона, до најситнијих деталја. 

"Направили смо све што је потребно да можемо да излечимо", рекао је Вучић, наводећи да држава предузима све што може. 

Он је рекао да ће бити повећани санитетски тимови на свим граничним прелазима, да су припремлјене све установе, објекти, собе за потенцијалне болеснике, као и да су компаније замолјене да се убрза производнја заштитних маски. 

"Нећемо имати проблема, осим са изазиванјем панике", рекао је Вучић. 

Он је додао да је схватио на састанку једино да сви морају да чешће перу руке и да је тај вирус нешто много слабије од грипа. 

"Морамо да сачувамо своју економску снагу, велике су последице на оне землје које нису припремиле своје становништво - и на Италију и Хрватску. Зато смо се припремили да никакве панике на тржишту не сме да буде", рекао је Вучић. 

Он је замолио лјуде да не купују беспотребно брашно или конзерве, јер нема потребе. 

"Треба само да се понашамо рационално и чувамо земљу од излива лажне љубави усмерене на то да се земља сруши. Бројне су измишљотине са којима смо се суочавали у последњих 48 часова. Молим људе да слушају стручњаке, а не рекла-казала", рекао је Вучић. 

Он је рекао да љекари и медицинске сестре имају заштитну опрему, као и полицајци, те да није случајно што су стручњаци из Свјетске здравствне организације (СЗО) похвалили Србију. 

Што се тиче привреде и свјетских берзи, Вучић је додао да је са министром финансија Синишом Малим разговарао како да се заштити земља. 

"Држава предузима све што може да се предузме, и то грађани треба да знају. Проћи ћемо и кроз ово, али треба само да спустимо лопту и све посматрамо на рационалан начин. Чини ми се да ћемо изаћи из свега, надам се, без проблема", рекао је Вучић. 

Он је навео да ће од сутра Министарство здравља два пута дневно у 8.00 и 18.00 часова обавјештавати на свом сајту грађане о свему у вези са вирусом корона. 

Вучић је додао да је од стручњака на састанку данас чуо да је данас већа паника него када је Београд захватили вариола-вера прије неколико деценија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана