Вучић наредио прекид комуникације са косовском полицијом и Кфором

Агенције
Вучић наредио прекид комуникације са косовском полицијом и Кфором

Предсједник Србије Александар Вучић наредио је војсци, а затим затражио од полиције и Безбједносно информативне агенције, да прекину сваку комуникацију са косовском полицијом, Кфором и било којим албанским и међународним представницима који дјелују на територији Косова, а поводом његове посјете.

Предсједник Србије данас ће боравити у Бриселу, гдје је заказан састанак са предсједником Косова Хашимом Тачијем, али ће се Вучић, према ријечима министра спољних послова Ивице Дачића, данас сигурно састати са високом представницом за спољну и безбједносну политику ЕУ Федериком Могерини, док ће о другим састанцима одлучити на лицу мјеста.

Вучић ће вечерас донијети одлуку о могућем одласку на Косово и Метохију, јавља РТС.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић потврдио је данас да је предсједник Србије Александар Вучић одлучио да се прекине комуникација са косовском полицијом и Кфором.

“Предсједник је одлучио да прекинемо комуникацију са КПС и Кфором”, рекао је Стефановић за телевизију Прва.

Упитан шта би савјетовао предсједнику Вучићу, да ли да иде на Косово за викенд, Стефановић је рекао да ће разговарати када се он врати из Брисела и чују шта се тамо дешавало и да ће то утицати на одлуку.

“Ако предсједник одлучи да иде на Косово и Метохију, њега тамо нико неће хапсити. Добро познајем и њега и оне који иду с њим”, рекао је Стефановић.

Он је додао да је Вучић синоћ око 22 сата одржао састанак са најближим сарадницима, на којем су били присустни и директор Безбједносно-информативне агенције Братислав Гашић и премијерка Србије Ана Брнабић и да је договорено да иде у Брисел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана