Vučić naredio prekid komunikacije sa kosovskom policijom i Kforom

Agencije
Vučić naredio prekid komunikacije sa kosovskom policijom i Kforom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i Bezbjednosno informativne agencije, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji djeluju na teritoriji Kosova, a povodom njegove posjete.

Predsjednik Srbije danas će boraviti u Briselu, gdje je zakazan sastanak sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, ali će se Vučić, prema riječima ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, danas sigurno sastati sa visokom predstavnicom za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Federikom Mogerini, dok će o drugim sastancima odlučiti na licu mjesta.

Vučić će večeras donijeti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju, javlja RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da se prekine komunikacija sa kosovskom policijom i Kforom.

“Predsjednik je odlučio da prekinemo komunikaciju sa KPS i Kforom”, rekao je Stefanović za televiziju Prva.

Upitan šta bi savjetovao predsjedniku Vučiću, da li da ide na Kosovo za vikend, Stefanović je rekao da će razgovarati kada se on vrati iz Brisela i čuju šta se tamo dešavalo i da će to uticati na odluku.

“Ako predsjednik odluči da ide na Kosovo i Metohiju, njega tamo niko neće hapsiti. Dobro poznajem i njega i one koji idu s njim”, rekao je Stefanović.

On je dodao da je Vučić sinoć oko 22 sata održao sastanak sa najbližim saradnicima, na kojem su bili prisustni i direktor Bezbjednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i premijerka Srbije Ana Brnabić i da je dogovoreno da ide u Brisel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana