Вучић: Направили смо паметан потез и злато вратили у земљу

Срна
Вучић: Направили смо паметан потез и злато вратили у земљу

КРУШЕВАЦ- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Србија направила паметан потез, јер је златне резерве вратила у землју, као и да ће наставити са куповином злата.

 “Србија је куповала доста злата. Не верујем да ћемо ове године имати снаге да наставимо са великим куповинама, али несто ћемо купити свакако”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли је Србија и даље лидер у региону по колицинама златних резерви и колико су оне важне имајући у виду нарастајућу свјетску кризу.

Вуцић је истакао и да је направљен паметан потез јер су резерве злата повучене у земљу.

“Да ли сте видели ста су Русима урадили. Све паре, 300 милијарди у једном дану су им отели, ко зна шта ће коме да падне на памет у свету”, примјетио је Вучић и додао да Србија зато не треба да брине, јер је злато враћено у земљу и под нашом је контролом.

Истакао је и да златне као и девизне резерве расту и даље и да Србији добро иде.

“Не можете ако нисте фискално стабилни да дајете 15 000 динара за 200 000 људи, повећавате плате и пензије, минималце”, указао је Вучић.

Он је поновио страховање од тога шта ће донијети предстојећа зима, јер се, како каже, плаши да крај рата неће скоро доћи.

“Наше је да чувамо мир за себе и своју земљу и да се провучемо и преживимо, а да нам привреда напредује и наставимо да радимо и градимо”, закључио је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана