Vučić: Napravili smo pametan potez i zlato vratili u zemlju

Srna
Vučić: Napravili smo pametan potez i zlato vratili u zemlju

KRUŠEVAC- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija napravila pametan potez, jer je zlatne rezerve vratila u zemlju, kao i da će nastaviti sa kupovinom zlata.

 “Srbija je kupovala dosta zlata. Ne verujem da ćemo ove godine imati snage da nastavimo sa velikim kupovinama, ali nesto ćemo kupiti svakako”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li je Srbija i dalje lider u regionu po kolicinama zlatnih rezervi i koliko su one važne imajući u vidu narastajuću svjetsku krizu.

Vucić je istakao i da je napravljen pametan potez jer su rezerve zlata povučene u zemlju.

“Da li ste videli sta su Rusima uradili. Sve pare, 300 milijardi u jednom danu su im oteli, ko zna šta će kome da padne na pamet u svetu”, primjetio je Vučić i dodao da Srbija zato ne treba da brine, jer je zlato vraćeno u zemlju i pod našom je kontrolom.

Istakao je i da zlatne kao i devizne rezerve rastu i dalje i da Srbiji dobro ide.

“Ne možete ako niste fiskalno stabilni da dajete 15 000 dinara za 200 000 ljudi, povećavate plate i penzije, minimalce”, ukazao je Vučić.

On je ponovio strahovanje od toga šta će donijeti predstojeća zima, jer se, kako kaže, plaši da kraj rata neće skoro doći.

“Naše je da čuvamo mir za sebe i svoju zemlju i da se provučemo i preživimo, a da nam privreda napreduje i nastavimo da radimo i gradimo”, zaključio je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana