Вучић најавио капиталне инвестиције, на Тргу слободе у Новом Саду 40.000 људи

B92
Вучић најавио капиталне инвестиције, на Тргу слободе у Новом Саду 40.000 људи

Београд - У кампањи "Будућност Србије" у Новом Саду се одржава велики митинг на Тргу слободе.

Према првим процјенама, окупило се око 40.000 грађана, а многи од њих носе транспаренте попут "Ацо, Беочин те воли", којима се "идентификују" из којих све мјеста долазе, а испред Спенса има и застава Србије, са исписаном поруком "Вучићу Србине".

Нови Сад данас по подне подсјећа на посљедњи предизборни скуп владајуће странке, који је окупио, како је ових дана подсјетио потпредсједник покрајинске скупштине Дамир Зобеница, преко 30.000 људи.

Предсједник Србије Александар Вучић обраћа се грађанима у Новом Саду, на Тргу слободе.

Предсједник Србије Александар Вучић на почетку обраћања се захвалио окупљенима што их није мрзило да и по киши дођу, па замолио да спусте накратко заставе и транспаренте да би се видјело колико их је.

Транспаренти су остали у ваздуху, а Вучић се захвалио свима који су говорили прије њега, па поручио да нема већих пријатеља од Мађара: "Срби и Мађари су данас најбољи пријатељи. Све што су им раније обећавали то нису испунили. Ми јесмо и борили смо се једнако за све зато што између нас нема разлике. Живимо у једној јединој отаџбини која се зове Србија".

Објаснио је да ће предочити шта је до сада урађено, па приближити пројекте који тек предстоје. Казао је да су фабрике биле разрушене и да се Банат каснио, али да то више није случај, па напоменуо: "У Зрењанин смо довели највећег инвеститора из Кине" и подсетио колики се профит очекује

Предсједник Вучић најавио је у Новом Саду да ће у тај град доћи још двије велике инвестиције од по 50 милиона евра.

Осим предсједника Вучића, на скупу говореи потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић, предсједник Покрајинске владе Игор Мировић, предсједник Скупштине Војводине Иштван Пастор и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, најавила је Прес-служба предсједника.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поручио је на скупу у Новом Саду, у оквиру кампање ''Будућност Србије'', да је предсједник Србије Александар Вучић капитен побједничког тима који новим путевима, мостовима, школама, фабрикама и новим радним мјестима узвраћа љотићевцима, тајкунима и свима који желе да униште све што вриједи у Србији.

Вучевић је рекао да је актуелна власт прије седам година из Новог Сада кренула у побједе за Србију, Војводину и Нови Сад.

''Кренули смо из срца Војводине, из српске Атине, данас европске престонице младих,а сутра европске престонице културе, да мењамо Србију и наше градове и да стварамо оно што су грађани очекивали, оно што смо обећали, то смо и урадили'', поручио је Вучевић.

Како је навео, у Новом Саду и Војводини су у протеклом периоду урађени нови мостови, школе, обданишта,путеви и булевари, културни центри, изграђена је нова зграда РТВ и научно-технолошки парк, али и отворене нове фабрике и индустријске зоне, нова радна мјеста.

''Све то је урађено без задуживања. Нема места у које се није улагало'', казао је градоначелник Новог Сада.

Нагласио је да је то одговор онима који мрзе, који спроводе насиље, вређају и нападају жену и желе да униште све што вреди у Србији.

''То је наш одговор и љотићевцима и тајкунима, нити смо вас се уплашили, нити можете да нас купите'', поручио је Вучевић.

Додао је да нема стајања и да је пред нама будућност Србије, те да се мора још јаче радити и још више трудити за будућност наше дјеце .

Вучевић је предсједника Србије Александра Вучића назвао капитеном побједничког тима и човеком који дише, ради и бори се за Србију.

Скуп је, на налогу "будућностсрбијеав" на Инстаграму, најавио и сам предсједник, а испод фотографије, на којој су наведени мјесто и вријеме скупа, написао: "Хвала на прилици да будућност Србије градимо заједно".

Скуп у Новом Саду првобитно је био најављен за петак 12. априла, али је помјерен за дан раније да се не би подударио са скупом опозиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана