Vučić najavio kapitalne investicije, na Trgu slobode u Novom Sadu 40.000 ljudi

B92
Vučić najavio kapitalne investicije, na Trgu slobode u Novom Sadu 40.000 ljudi

Beograd - U kampanji "Budućnost Srbije" u Novom Sadu se održava veliki miting na Trgu slobode.

Prema prvim procjenama, okupilo se oko 40.000 građana, a mnogi od njih nose transparente poput "Aco, Beočin te voli", kojima se "identifikuju" iz kojih sve mjesta dolaze, a ispred Spensa ima i zastava Srbije, sa ispisanom porukom "Vučiću Srbine".

Novi Sad danas po podne podsjeća na posljednji predizborni skup vladajuće stranke, koji je okupio, kako je ovih dana podsjetio potpredsjednik pokrajinske skupštine Damir Zobenica, preko 30.000 ljudi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima u Novom Sadu, na Trgu slobode.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na početku obraćanja se zahvalio okupljenima što ih nije mrzilo da i po kiši dođu, pa zamolio da spuste nakratko zastave i transparente da bi se vidjelo koliko ih je.

Transparenti su ostali u vazduhu, a Vučić se zahvalio svima koji su govorili prije njega, pa poručio da nema većih prijatelja od Mađara: "Srbi i Mađari su danas najbolji prijatelji. Sve što su im ranije obećavali to nisu ispunili. Mi jesmo i borili smo se jednako za sve zato što između nas nema razlike. Živimo u jednoj jedinoj otadžbini koja se zove Srbija".

Objasnio je da će predočiti šta je do sada urađeno, pa približiti projekte koji tek predstoje. Kazao je da su fabrike bile razrušene i da se Banat kasnio, ali da to više nije slučaj, pa napomenuo: "U Zrenjanin smo doveli najvećeg investitora iz Kine" i podsetio koliki se profit očekuje

Predsjednik Vučić najavio je u Novom Sadu da će u taj grad doći još dvije velike investicije od po 50 miliona evra.

Osim predsjednika Vučića, na skupu govorei potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsjednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, najavila je Pres-služba predsjednika.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je na skupu u Novom Sadu, u okviru kampanje ''Budućnost Srbije'', da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kapiten pobjedničkog tima koji novim putevima, mostovima, školama, fabrikama i novim radnim mjestima uzvraća ljotićevcima, tajkunima i svima koji žele da unište sve što vrijedi u Srbiji.

Vučević je rekao da je aktuelna vlast prije sedam godina iz Novog Sada krenula u pobjede za Srbiju, Vojvodinu i Novi Sad.

''Krenuli smo iz srca Vojvodine, iz srpske Atine, danas evropske prestonice mladih,a sutra evropske prestonice kulture, da menjamo Srbiju i naše gradove i da stvaramo ono što su građani očekivali, ono što smo obećali, to smo i uradili'', poručio je Vučević.

Kako je naveo, u Novom Sadu i Vojvodini su u proteklom periodu urađeni novi mostovi, škole, obdaništa,putevi i bulevari, kulturni centri, izgrađena je nova zgrada RTV i naučno-tehnološki park, ali i otvorene nove fabrike i industrijske zone, nova radna mjesta.

''Sve to je urađeno bez zaduživanja. Nema mesta u koje se nije ulagalo'', kazao je gradonačelnik Novog Sada.

Naglasio je da je to odgovor onima koji mrze, koji sprovode nasilje, vređaju i napadaju ženu i žele da unište sve što vredi u Srbiji.

''To je naš odgovor i ljotićevcima i tajkunima, niti smo vas se uplašili, niti možete da nas kupite'', poručio je Vučević.

Dodao je da nema stajanja i da je pred nama budućnost Srbije, te da se mora još jače raditi i još više truditi za budućnost naše djece .

Vučević je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao kapitenom pobjedničkog tima i čovekom koji diše, radi i bori se za Srbiju.

Skup je, na nalogu "budućnostsrbijeav" na Instagramu, najavio i sam predsjednik, a ispod fotografije, na kojoj su navedeni mjesto i vrijeme skupa, napisao: "Hvala na prilici da budućnost Srbije gradimo zajedno".

Skup u Novom Sadu prvobitno je bio najavljen za petak 12. aprila, ali je pomjeren za dan ranije da se ne bi podudario sa skupom opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana