Вучић: “Мали Шенген” важан за опстанак држава и нација на Балкану

Танјуг
Вучић: “Мали Шенген” важан за опстанак држава и нација на Балкану

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је срећан због идеје о “малом Шенгену”, оцјењујући да је то изузетна иницијатива која може да допринесе да Балкан буде боље мјесто за живот.

“Не можемо да побегнемо са Балкана, неки би то хтели, али ја немам тих амбиција и зато ово треба да буде боље место за живот. Морамо да се повезујемо и радимо заједно”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Он је изразио увјерење да ће, када се почне са градњом и реновирањем пруге Београд – Загреб, моћи да се каже и да народи на овом простору живе боље и да је изграђено веће повјерење.

“Изузетно сам поносан, јер су на крају и они који нису били најсрећнији због ове иницијативе, јер нису били у управљачком седлу, морали да прихвате да је добра иницијатива јер је ријеч ради о четири слободе које спадају у темељне европске слободе, а то су слободан проток људи, робе, капитала и услуга”, навео је Вучић.

Предсједник Србије је за идућу седмицу или до краја мјесеца најавио виртуелну конференцију о овој теми и напоменуо да идеја није само његова, већ и предсједника влада Албаније Едија Раме и Сјеверне Македоније Зорана Заева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана