Vučić: “Mali Šengen” važan za opstanak država i nacija na Balkanu

Tanjug
Vučić: “Mali Šengen” važan za opstanak država i nacija na Balkanu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je srećan zbog ideje o “malom Šengenu”, ocjenjujući da je to izuzetna inicijativa koja može da doprinese da Balkan bude bolje mjesto za život.

“Ne možemo da pobegnemo sa Balkana, neki bi to hteli, ali ja nemam tih ambicija i zato ovo treba da bude bolje mesto za život. Moramo da se povezujemo i radimo zajedno”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je izrazio uvjerenje da će, kada se počne sa gradnjom i renoviranjem pruge Beograd – Zagreb, moći da se kaže i da narodi na ovom prostoru žive bolje i da je izgrađeno veće povjerenje.

“Izuzetno sam ponosan, jer su na kraju i oni koji nisu bili najsrećniji zbog ove inicijative, jer nisu bili u upravljačkom sedlu, morali da prihvate da je dobra inicijativa jer je riječ radi o četiri slobode koje spadaju u temeljne evropske slobode, a to su slobodan protok ljudi, robe, kapitala i usluga”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je za iduću sedmicu ili do kraja mjeseca najavio virtuelnu konferenciju o ovoj temi i napomenuo da ideja nije samo njegova, već i predsjednika vlada Albanije Edija Rame i Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana