Вучић: Ја поштујем Русију, али служим само Србији

Танјуг, РТС
Вучић: Ја поштујем Русију, али служим само Србији

БЕОГРАД - Посланици Скупштине Србије наставили су посебну сједницу посвећену Косову и Метохији, на чијем дневном реду је Владин Извјештај о преговoрима са Приштином.

Српски предсједник Александар Вучић рекао је, одговарајући посланицима опозиције, да су геополитичке околности сада најлошије у посљедњих десетак, 15 година.

-Знам ја како то изгледа код нас Срба - нек је мечка заиграла пред њиховим вратима, сад ће Руси да узврате, овако, онако. А онда видите да у ствари дебелу цену свега, плаћамо ми. Једино је лошије за нас. Био сам један од ретких који се срео са Лавровом у УН у септембру и због тога оштро критикован на Западу, Шта је то што ми тачно замерате? Шта је проблем, шта ми замерате ту? Ви јесте, ја нисам заборавио да се тај сусрет десио. Јел' мислите да треба да Србију излажемо притиску- рекао је Вучић и упитао „шта смо урадили против руских интереса“.

Нагласио је да поштује Русију, а не служи Русији, и додао да служи само Србији и то је била његова политика и биће у будућности.

Вучић је одговарајући на критике посланика Двери Ивана Костића, указао да је Србија на путу ка Европској унији, а да се не налази на путу ка атлантским интеграцијама.

-Србија се налази на европском путу, а што се атлантских интеграција тиче, Србија не жели у НАТО. Србија жели да чува љубоморно своју војну неутралност и да јача. Постоји разлика између евроинтеграција и атлантских интеграција - нагласио је предсједник Србије.

Казао је и да никада није преговарао ни са ким о опстанку на власти, нити да ће о томе преговарати са било ким, јер га интересује само опстанак и напредак Србије.

-Никада нећу преговарати због опстанка на власти, мене интересује опстанак и напредак Србје – одговорио је Вучић  на оптужбе посланика Роберта Козме из Зелено - лијевог клуба да је СНС, поред све муке за Србе на КиМ, увео страховладу на сјеверу КиМ и да увијек са међународним представницима испреговара за себе останак на власти, а за грађане КиМ све већу неизвјесност.

Истакао је да грађани треба да разумију да није увијек питање  онога шта на неком папиру о КиМ стоји већ и да је важно питање политичког момента и околности и живота око нас и шта је то што можемо да урадимо у датим околностима.

-Неретко као ној набијамо главу у песак - рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана