Vučić: Ja poštujem Rusiju, ali služim samo Srbiji

Tanjug, RTS
Vučić: Ja poštujem Rusiju, ali služim samo Srbiji

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastavili su posebnu sjednicu posvećenu Kosovu i Metohiji, na čijem dnevnom redu je Vladin Izvještaj o pregovorima sa Prištinom.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je, odgovarajući poslanicima opozicije, da su geopolitičke okolnosti sada najlošije u posljednjih desetak, 15 godina.

-Znam ja kako to izgleda kod nas Srba - nek je mečka zaigrala pred njihovim vratima, sad će Rusi da uzvrate, ovako, onako. A onda vidite da u stvari debelu cenu svega, plaćamo mi. Jedino je lošije za nas. Bio sam jedan od retkih koji se sreo sa Lavrovom u UN u septembru i zbog toga oštro kritikovan na Zapadu, Šta je to što mi tačno zamerate? Šta je problem, šta mi zamerate tu? Vi jeste, ja nisam zaboravio da se taj susret desio. Jel' mislite da treba da Srbiju izlažemo pritisku- rekao je Vučić i upitao „šta smo uradili protiv ruskih interesa“.

Naglasio je da poštuje Rusiju, a ne služi Rusiji, i dodao da služi samo Srbiji i to je bila njegova politika i biće u budućnosti.

Vučić je odgovarajući na kritike poslanika Dveri Ivana Kostića, ukazao da je Srbija na putu ka Evropskoj uniji, a da se ne nalazi na putu ka atlantskim integracijama.

-Srbija se nalazi na evropskom putu, a što se atlantskih integracija tiče, Srbija ne želi u NATO. Srbija želi da čuva ljubomorno svoju vojnu neutralnost i da jača. Postoji razlika između evrointegracija i atlantskih integracija - naglasio je predsjednik Srbije.

Kazao je i da nikada nije pregovarao ni sa kim o opstanku na vlasti, niti da će o tome pregovarati sa bilo kim, jer ga interesuje samo opstanak i napredak Srbije.

-Nikada neću pregovarati zbog opstanka na vlasti, mene interesuje opstanak i napredak Srbje – odgovorio je Vučić  na optužbe poslanika Roberta Kozme iz Zeleno - lijevog kluba da je SNS, pored sve muke za Srbe na KiM, uveo strahovladu na sjeveru KiM i da uvijek sa međunarodnim predstavnicima ispregovara za sebe ostanak na vlasti, a za građane KiM sve veću neizvjesnost.

Istakao je da građani treba da razumiju da nije uvijek pitanje  onoga šta na nekom papiru o KiM stoji već i da je važno pitanje političkog momenta i okolnosti i života oko nas i šta je to što možemo da uradimo u datim okolnostima.

-Neretko kao noj nabijamo glavu u pesak - rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana