Вучић: Изјава Изетбеговића говори о њему, Срби су добар народ

Срна
Вучић: Изјава Изетбеговића говори о њему, Срби су добар народ

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да су и бошњачки и српски народ велики народи и да изјава Бакира Изетбеговића више говори о њему него о српском народу.

“Никоме такве изјаве нису потребне”, рекао је Вучић за ТВ “Пинк”, коментаришући Изетбеговићеву изјаву да је српски народ лош.

Предсједник Србије је навео да је тражио да види ту изјави и да се увјери у то што је рекао.

“Нажалост, та изјава говори више о њему него о српском народу. Српски народ је велики и добар народ, бошњачки народ је велики и добар народ”, истакао је Вучић.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да су Срби лош народ. Недавно је и министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић упоредила српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.  

Србија може бити пета у свијету по стопи вакцинације

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је Србија тренутно четврта у Еворпи по стопи вакцинације против вируса корона и изразио увјерење да ће у наредна 72 сата бити друга, те додао да за то вријеме може да дође до петог мјеста у свијету.
“Испред нас су Велика Британија, Малта и Данска. Верујем да ћемо за 72 сата бити други. Верујем да у свету можемо да будемо пето место, сада смо девети. Честитам грађанима Србије и томе што смо се винули у висине по питању економије и заштите здравља наших грађана”, истакао је Вучић.

Он је додао да је захвалан људима, преноси “Блиц”.

“И данас имамо више од 42.000 људи који су вакцинисани. Готово је немогуће набавити вакцину, као да по неком наређењу треба да се сви свађамо. Ми смо потписали уговор и добили смо мање вакцина, све ово што смо добили је због наше сналажљивости и јер смо се припремили унапред”, рекао је Вучић.

Он је навео да, ако се настави овим темпом, имамо вакцина за још седам, осам дана.

“Сви они који су примили или ће примити, имамо сачувану вакцину за ревакцинацију. Данас сам имао, не могу да вам кажем са ким..., али ја сам сигуран да ћемо још једну количину вакцина обезбедити, једну дозу од 100.000 вакицна. Наставићемо са тим, мучимо се са свим, из Русије нам је застало све, чекамо одговор, проблем је због њих, имали су проблем у неким фабрикама. Ја ћу да зовем и кинеског премијера ако треба”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана