Vučić: Izjava Izetbegovića govori o njemu, Srbi su dobar narod

Srna
Vučić: Izjava Izetbegovića govori o njemu, Srbi su dobar narod

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su i bošnjački i srpski narod veliki narodi i da izjava Bakira Izetbegovića više govori o njemu nego o srpskom narodu.

“Nikome takve izjave nisu potrebne”, rekao je Vučić za TV “Pink”, komentarišući Izetbegovićevu izjavu da je srpski narod loš.

Predsjednik Srbije je naveo da je tražio da vidi tu izjavi i da se uvjeri u to što je rekao.

“Nažalost, ta izjava govori više o njemu nego o srpskom narodu. Srpski narod je veliki i dobar narod, bošnjački narod je veliki i dobar narod”, istakao je Vučić.

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su Srbi loš narod. Nedavno je i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.  

Srbija može biti peta u svijetu po stopi vakcinacije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija trenutno četvrta u Evorpi po stopi vakcinacije protiv virusa korona i izrazio uvjerenje da će u naredna 72 sata biti druga, te dodao da za to vrijeme može da dođe do petog mjesta u svijetu.
“Ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danska. Verujem da ćemo za 72 sata biti drugi. Verujem da u svetu možemo da budemo peto mesto, sada smo deveti. Čestitam građanima Srbije i tome što smo se vinuli u visine po pitanju ekonomije i zaštite zdravlja naših građana”, istakao je Vučić.

On je dodao da je zahvalan ljudima, prenosi “Blic”.

“I danas imamo više od 42.000 ljudi koji su vakcinisani. Gotovo je nemoguće nabaviti vakcinu, kao da po nekom naređenju treba da se svi svađamo. Mi smo potpisali ugovor i dobili smo manje vakcina, sve ovo što smo dobili je zbog naše snalažljivosti i jer smo se pripremili unapred”, rekao je Vučić.

On je naveo da, ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još sedam, osam dana.

“Svi oni koji su primili ili će primiti, imamo sačuvanu vakcinu za revakcinaciju. Danas sam imao, ne mogu da vam kažem sa kim..., ali ja sam siguran da ćemo još jednu količinu vakcina obezbediti, jednu dozu od 100.000 vakicna. Nastavićemo sa tim, mučimo se sa svim, iz Rusije nam je zastalo sve, čekamo odgovor, problem je zbog njih, imali su problem u nekim fabrikama. Ja ću da zovem i kineskog premijera ako treba”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana