Вучић: Грађанима у мају и новембру по 30 евра, пензионерима још 50

Срна
Вучић: Грађанима у мају и новембру по 30 евра, пензионерима још 50

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је вечерас нови пакет економске помоћи привреди, као и да ће сви грађани који се буду пријавили у мају и новембру добити по 30 евра, а пензионери још 50 евра, у динарској противвриједности.

Вучић каже да то значи да ће пензионери добити укупно 110 евра помоћи.

“Директна подршка приватном сектору - идемо на три пута по 50 одсто минималне зараде од 1. марта, а да од 1. априла буде исплата за предузетнике, за микро, мала и средња предузећа, постоји дилема за велика предузећа”, рекао је Вучић за РТС.

Он је нагласио да Србија све то ради како би наставила економски да јача, те изразио увјерење да ће јавни дуг остати под контролом.

Вучић је изразио наду да ће једном доћи до наставка дијалога Београда и Приштине, не желећи да коментарише изјаве приштинских политичара.

Говорећи о односима Србије са Црном Гором, он је рекао да Београд жели најбоље односе са Подгорицом, те да се нада да ће тако и бити, подсјећајући да је Црна Гора протјерала амбасадора Србије, а да његова земља није одговорила реципрочном мјером.

Он је рекао да ће Србија жели најбоље могуће односе са свима у региону - да помаже Републици Српској и да има најбоље односе и са Бошњацима и са Албанцима.

Вучић: Стиже 50.000 руских вакцина

Предсједник Србије Александр Вучић изјавио је вечерас да очекује да ће у Србију у наредних шест дана стићи 50.000 доза руске вакцине против вируса корона.
Вучић је прецизирао да говори о оној количини вакцина која ће стићи, а не о ономе што је потписано.

“Стићи се 25.000 плус 25.000 доза, односно то је 50.000 доза у наредних шест дана”, рекао је он за РТС.

Вучић је истакао да се преговара и са осталим произвођачима о набавци вакцина, поновши да сада у свијету влада “рат за вакцинама”.

“Ово је рат за животе људи, али и за будућност економије сваке земље”, рекао је он.

Вучић је додао да ће Србија добити и додатне количине кинеске вакцине, те да се прегвора и са поивоћачем вакцина “Астра Зенека”.

Он је рекао да би нове количине кинеске вакцине требало да стигну прије маја, али није искључио могућност да буду у Србији већ у фебруару.

Вучић је поновио и да Србија није добила ништа из ЕУ програма “Ковакс” иако је све платила у вези са вакцинама.

Он је рекао и да је по броју вакцинисаних Србија убједљиво прва у региону, додавши да Црна Гора и БиХ немају ниједну вакцину, а да је Албанија обезбиједила 985 доза.

Вучић је рекао да они који су се вакцинали не треба да брину да ли ће моћи да приме другу дозу, јер су вакцине сачуване.

“Ако и дође до застоја у набавци, од дан два или пет...тај дан ће доћи. Грађани треба да знају да ће руководство државе урадити све да обезбеди вакцине”, поручио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана