Vučić: Građanima u maju i novembru po 30 evra, penzionerima još 50

Srna
Vučić: Građanima u maju i novembru po 30 evra, penzionerima još 50

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras novi paket ekonomske pomoći privredi, kao i da će svi građani koji se budu prijavili u maju i novembru dobiti po 30 evra, a penzioneri još 50 evra, u dinarskoj protivvrijednosti.

Vučić kaže da to znači da će penzioneri dobiti ukupno 110 evra pomoći.

“Direktna podrška privatnom sektoru - idemo na tri puta po 50 odsto minimalne zarade od 1. marta, a da od 1. aprila bude isplata za preduzetnike, za mikro, mala i srednja preduzeća, postoji dilema za velika preduzeća”, rekao je Vučić za RTS.

On je naglasio da Srbija sve to radi kako bi nastavila ekonomski da jača, te izrazio uvjerenje da će javni dug ostati pod kontrolom.

Vučić je izrazio nadu da će jednom doći do nastavka dijaloga Beograda i Prištine, ne želeći da komentariše izjave prištinskih političara.

Govoreći o odnosima Srbije sa Crnom Gorom, on je rekao da Beograd želi najbolje odnose sa Podgoricom, te da se nada da će tako i biti, podsjećajući da je Crna Gora protjerala ambasadora Srbije, a da njegova zemlja nije odgovorila recipročnom mjerom.

On je rekao da će Srbija želi najbolje moguće odnose sa svima u regionu - da pomaže Republici Srpskoj i da ima najbolje odnose i sa Bošnjacima i sa Albancima.

Vučić: Stiže 50.000 ruskih vakcina

Predsjednik Srbije Aleksandr Vučić izjavio je večeras da očekuje da će u Srbiju u narednih šest dana stići 50.000 doza ruske vakcine protiv virusa korona.
Vučić je precizirao da govori o onoj količini vakcina koja će stići, a ne o onome što je potpisano.

“Stići se 25.000 plus 25.000 doza, odnosno to je 50.000 doza u narednih šest dana”, rekao je on za RTS.

Vučić je istakao da se pregovara i sa ostalim proizvođačima o nabavci vakcina, ponovši da sada u svijetu vlada “rat za vakcinama”.

“Ovo je rat za živote ljudi, ali i za budućnost ekonomije svake zemlje”, rekao je on.

Vučić je dodao da će Srbija dobiti i dodatne količine kineske vakcine, te da se pregvora i sa poivoćačem vakcina “Astra Zeneka”.

On je rekao da bi nove količine kineske vakcine trebalo da stignu prije maja, ali nije isključio mogućnost da budu u Srbiji već u februaru.

Vučić je ponovio i da Srbija nije dobila ništa iz EU programa “Kovaks” iako je sve platila u vezi sa vakcinama.

On je rekao i da je po broju vakcinisanih Srbija ubjedljivo prva u regionu, dodavši da Crna Gora i BiH nemaju nijednu vakcinu, a da je Albanija obezbijedila 985 doza.

Vučić je rekao da oni koji su se vakcinali ne treba da brinu da li će moći da prime drugu dozu, jer su vakcine sačuvane.

“Ako i dođe do zastoja u nabavci, od dan dva ili pet...taj dan će doći. Građani treba da znaju da će rukovodstvo države uraditi sve da obezbedi vakcine”, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana