Вучић: Даћемо све да повећамо поверење Америке

Срна
Вучић: Даћемо све да повећамо поверење Америке

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да мора више да се уложи у однос са САД и да ће Србија дати све од себе да се повећа повјерење америчке стране.

Вучић је у видео-разговору са члановима америчког Атлантског савјета рекао да се до сада више пута срео са актуелним америчким предсједником Џозефом Бајденом, као и да је имао добар однос са администрацијом бившег предсједника САД Доналда Трампа.

"Знам Бајдена боље од Трампа, мада не очекујем лакше време за Србију јер политика није увек у вези са личним ставовима, али даћемо све да повећамо пријатељство две земље. Потребно је да нађемо начин да се више спријатељимо са САД", навео је Вучић.

Он је напоменуо да постоје различити ставови, прије свега, о питању Косова и Метохије, али да је добро што је Бајден увијек желио да саслуша и српску страну, преноси Радио-телевизија Војводине.

"Потребне су нам САД као пријатељ Србије јер можемо да урадимо нешто добро. Можемо да напредујемо уз подршку САД. То је предуслов за напредак економије", рекао је Вучић.

Он је изразио наду у одговоран приступ развоју односа.

"Можда САД нису наш најбољи пријатељ, али су пријатељ са којим имамо заједнички интерес и заједничку будућност", рекао је Вучић.

Он је подсјетио да постоји војнотехничка сарадња, али и сарадња у различитим пољима, што се види кроз резултате.

"Све више расте занимање америчких компанија које су све спремније да улажу", нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана