Vučić: Daćemo sve da povećamo poverenje Amerike

Srna
Vučić: Daćemo sve da povećamo poverenje Amerike

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mora više da se uloži u odnos sa SAD i da će Srbija dati sve od sebe da se poveća povjerenje američke strane.

Vučić je u video-razgovoru sa članovima američkog Atlantskog savjeta rekao da se do sada više puta sreo sa aktuelnim američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom, kao i da je imao dobar odnos sa administracijom bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

"Znam Bajdena bolje od Trampa, mada ne očekujem lakše vreme za Srbiju jer politika nije uvek u vezi sa ličnim stavovima, ali daćemo sve da povećamo prijateljstvo dve zemlje. Potrebno je da nađemo način da se više sprijateljimo sa SAD", naveo je Vučić.

On je napomenuo da postoje različiti stavovi, prije svega, o pitanju Kosova i Metohije, ali da je dobro što je Bajden uvijek želio da sasluša i srpsku stranu, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

"Potrebne su nam SAD kao prijatelj Srbije jer možemo da uradimo nešto dobro. Možemo da napredujemo uz podršku SAD. To je preduslov za napredak ekonomije", rekao je Vučić.

On je izrazio nadu u odgovoran pristup razvoju odnosa.

"Možda SAD nisu naš najbolji prijatelj, ali su prijatelj sa kojim imamo zajednički interes i zajedničku budućnost", rekao je Vučić.

On je podsjetio da postoji vojnotehnička saradnja, ali i saradnja u različitim poljima, što se vidi kroz rezultate.

"Sve više raste zanimanje američkih kompanija koje su sve spremnije da ulažu", naglasio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana