Вучић: Да није Устава залагао бих се за обавезну вакцинацију

Танјуг
Foto: ГС

БОР - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да би се залагао за обавезну вакцинацију против вируса корона да није ограничен Уставом Србије.

 Вучић је у Бору, одговарајући на питања новинара, а коментаришући твит Бошка Обрадовића у којем је навео да предсједник Србије стоји иза увођења ковид пропусница, али не сме јавно то да каже, јер се плаши да ће изгубити гласове на следећим изборима, казао да је он за много снажније мјере.

 "Да није Устава Србије залагао бих се за обавезну вакцинацију. Због Устава Србије то не можете да урадите. Да коментаришем људе који на протестима синоћ и прексиноћ стављају Павловићеву маст у нос и мислие да су се тиме заштитили од короне, не могу јер желео бих да кажем да је то неодговорно према људима, а с друге стране сматрам да је тим људима потребна помоћ, али нисам ја тај који то може да учини", казао је Вучић.

Одговарајући Обрадовићу, предсједник каже да је за много снажније мјере, али је Устав тај који га ограничава и истиче да не воли никоме да се додворава.

 "Да могу сам да доносим одлуке, да нисам везан правним нормама, свакако бих био за увођење обавезне вакцинације", казао је Вучић додајући да би тада у Србији било пет, шест или седам хиљада мање умрлих него што их је сада.

Предсједник каже и да су они који су вакцинисани, а који су преминули умрли због неодговорних који нису вакцинисани, а који су велику количину вируса пренијели.

 "Али, дошло је неко време неодговрности, у којем је глупост не само дозвољена, већ и пожељна. Ја у томе нећу да учествујем и не занима ме ни број гласова, ни подршка људи по том питању јер мислим да је најважније да се понашате у интересу грађана земље, а не добијања било чије подршке", закључио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана