Vučić: Da nije Ustava zalagao bih se za obaveznu vakcinaciju

Tanjug
Foto: GS

BOR - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da bi se zalagao za obaveznu vakcinaciju protiv virusa korona da nije ograničen Ustavom Srbije.

 Vučić je u Boru, odgovarajući na pitanja novinara, a komentarišući tvit Boška Obradovića u kojem je naveo da predsjednik Srbije stoji iza uvođenja kovid propusnica, ali ne sme javno to da kaže, jer se plaši da će izgubiti glasove na sledećim izborima, kazao da je on za mnogo snažnije mjere.

 "Da nije Ustava Srbije zalagao bih se za obaveznu vakcinaciju. Zbog Ustava Srbije to ne možete da uradite. Da komentarišem ljude koji na protestima sinoć i preksinoć stavljaju Pavlovićevu mast u nos i mislie da su se time zaštitili od korone, ne mogu jer želeo bih da kažem da je to neodgovorno prema ljudima, a s druge strane smatram da je tim ljudima potrebna pomoć, ali nisam ja taj koji to može da učini", kazao je Vučić.

Odgovarajući Obradoviću, predsjednik kaže da je za mnogo snažnije mjere, ali je Ustav taj koji ga ograničava i ističe da ne voli nikome da se dodvorava.

 "Da mogu sam da donosim odluke, da nisam vezan pravnim normama, svakako bih bio za uvođenje obavezne vakcinacije", kazao je Vučić dodajući da bi tada u Srbiji bilo pet, šest ili sedam hiljada manje umrlih nego što ih je sada.

Predsjednik kaže i da su oni koji su vakcinisani, a koji su preminuli umrli zbog neodgovornih koji nisu vakcinisani, a koji su veliku količinu virusa prenijeli.

 "Ali, došlo je neko vreme neodgovrnosti, u kojem je glupost ne samo dozvoljena, već i poželjna. Ja u tome neću da učestvujem i ne zanima me ni broj glasova, ni podrška ljudi po tom pitanju jer mislim da je najvažnije da se ponašate u interesu građana zemlje, a ne dobijanja bilo čije podrške", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana