Вучић честитао Трампу Дан независности: "На истој страни у тешким тренуцима"

Тањуг
Вучић честитао Трампу Дан независности: "На истој страни у тешким тренуцима"

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић честитао је америчком предсједнику Доналду Трампу Дан независности и поручио да му је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била са САД на истој страни као и да га охрабрује чињеница да САД посвећује пажњу збивањима на данашњем Балкану, кроз подршку миру и стабилности у региону.

Вучић је на пријему поводом Дана независности САД честитку упућену предсједнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу уручио америчком амбасадору у Србији Ентонију Годфрију.

– Честитам Вам Дан независности – дан који је за Сједињене Америчке Државе више од празника, јер је симбол патриотизма америчког народа, као и његовог начина живота.

Овај дан је важан за све грађане САД, али и за све оне који с њима дијеле непролазне вриједности слободе и једнакости, исписане у Декларацији о независности прије 244 године.

Историја Ваше земље је, како сте рекли, ‘еп о великој нацији, која је ризиковала све за оно што зна да је исправно и за оно што зна да је истина’. Зато ми је част што је Србија, у тешким историјским тренуцима, била са САД на истој страни, на страни истине и правде.
У претходном периоду смо обиљежили важне заједничке јубилеје и свијетле примјере нашег савезништва, а сада смо поново, у вријеме изазова без преседана, стали једни уз друге у борби за здравље.

Дозволите да изразим захвалност за помоћ коју је САД пружила Србији у борби против корона вируса, као и увјерење да ће велика америчка нација надвладати и овај велики изазов и још одлучније ићи путем напретка и благостања како би, у складу са заједничком визијом спокојног човјечанства, остварила планове за будућност.

Охрабрује ме чињеница да посвећујете пажњу збивањима на данашњем Балкану, кроз подршку миру и стабилности у региону. Србија жели да односе са САД врати на ниво истинског партнерства и зато се надам да ћемо имати прилику да Вас угостимо у Србији, да се заједно подсјетимо на оно што нас повезује и да боље упознате народ који је изнедрио Николу Теслу и Михајла Пупина, по рођењу Србе, становнике Америке, а који су задужили читав свијет.

Уз искрене честитке за национални празник, примите, екселенцијо, срдачне поздраве и изразе посебног уважавања – наводи се у честитки предсједника Вучића.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана