Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti: "Na istoj strani u teškim trenucima"

Tanjug
Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti: "Na istoj strani u teškim trenucima"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je američkom predsjedniku Donaldu Trampu Dan nezavisnosti i poručio da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD na istoj strani kao i da ga ohrabruje činjenica da SAD posvećuje pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu, kroz podršku miru i stabilnosti u regionu.

Vučić je na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD čestitku upućenu predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu uručio američkom ambasadoru u Srbiji Entoniju Godfriju.

– Čestitam Vam Dan nezavisnosti – dan koji je za Sjedinjene Američke Države više od praznika, jer je simbol patriotizma američkog naroda, kao i njegovog načina života.

Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji s njima dijele neprolazne vrijednosti slobode i jednakosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti prije 244 godine.

Istorija Vaše zemlje je, kako ste rekli, ‘ep o velikoj naciji, koja je rizikovala sve za ono što zna da je ispravno i za ono što zna da je istina’. Zato mi je čast što je Srbija, u teškim istorijskim trenucima, bila sa SAD na istoj strani, na strani istine i pravde.
U prethodnom periodu smo obilježili važne zajedničke jubileje i svijetle primjere našeg savezništva, a sada smo ponovo, u vrijeme izazova bez presedana, stali jedni uz druge u borbi za zdravlje.

Dozvolite da izrazim zahvalnost za pomoć koju je SAD pružila Srbiji u borbi protiv korona virusa, kao i uvjerenje da će velika američka nacija nadvladati i ovaj veliki izazov i još odlučnije ići putem napretka i blagostanja kako bi, u skladu sa zajedničkom vizijom spokojnog čovječanstva, ostvarila planove za budućnost.

Ohrabruje me činjenica da posvećujete pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu, kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Srbija želi da odnose sa SAD vrati na nivo istinskog partnerstva i zato se nadam da ćemo imati priliku da Vas ugostimo u Srbiji, da se zajedno podsjetimo na ono što nas povezuje i da bolje upoznate narod koji je iznedrio Nikolu Teslu i Mihajla Pupina, po rođenju Srbe, stanovnike Amerike, a koji su zadužili čitav svijet.

Uz iskrene čestitke za nacionalni praznik, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja – navodi se u čestitki predsjednika Vučića.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana