Вучић честитао Путину Дан бранилаца отаџбине

Срна
Вучић честитао Путину Дан бранилаца отаџбине

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић честитао је предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину Дан бранилаца отаџбине, уз оцјену да је тај празник симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом.

“Док се широм Русије слави одважност, пожртвованост и непоколебљивост бранилаца Отаџбине, који су увек и свуда чували независност и слободу, велика ми је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде”, наводи се у честитки упућеној поводом сутрашњег празника.

Вучић је подсјетио да су Србија и Русија, у тежњи да свијет буде боље мјесто за будућа покољења, кроз велика искушења стизале до великих побједа, градећи тако и јаке везе између два братска народа, саопштено је из Предсједништва Србије.

“То нас обавезује да јуначка дела наших предака заувек памтимо, уз велику захвалност и дубоко поштовање, као и да подсећамо на слободарску традицију наших двају братских народа”, навео је Вучић у честитки.

Он је додао да Русија увијек може да рачуна на Србију као постојаног пријатеља и поузданог партнера у развоју свестране сарадње.

Вучић је захвалио предсједнику Путину за част коју је указао Србији и свим њеним грађанима, позивајући га да присуствује величанственој прослави 75. година од Дана побједе над фашизмом 9. маја у Москви.

“Дозволите да Вам захвалим и на личном ангажовању у блиској војно-техничкој сарадњи наших земаља, која доприноси нашој мирној будућности”, навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана