Vučić čestitao Putinu Dan branilaca otadžbine

Srna
Vučić čestitao Putinu Dan branilaca otadžbine

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu Dan branilaca otadžbine, uz ocjenu da je taj praznik simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom.

“Dok se širom Rusije slavi odvažnost, požrtvovanost i nepokolebljivost branilaca Otadžbine, koji su uvek i svuda čuvali nezavisnost i slobodu, velika mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde”, navodi se u čestitki upućenoj povodom sutrašnjeg praznika.

Vučić je podsjetio da su Srbija i Rusija, u težnji da svijet bude bolje mjesto za buduća pokoljenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobjeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

“To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda”, naveo je Vučić u čestitki.

On je dodao da Rusija uvijek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje.

Vučić je zahvalio predsjedniku Putinu za čast koju je ukazao Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući ga da prisustvuje veličanstvenoj proslavi 75. godina od Dana pobjede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.

“Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših zemalja, koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti”, naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana