Вучић, Боцан-Харченко: Високи руски званичник до краја године у посјети Београду

Тањуг
Вучић, Боцан-Харченко: Високи руски званичник до краја године у посјети Београду

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић и руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко изразили су наду да ће до краја године бити реализована посјета Србији једног од високих руских званичника.

Вучић и Боцан-Харченко разговарали су о актуелним питањима српско-руских односа и билатералне сарадње, те низу регионалних и глобалних питања.

Саговорници су посебну пажњу посветили реализацији конкретних договора и заједничких пројеката у области инфраструктуре и енергетике и изразили наду да ће кључни пројекти бити завршени у договореном року, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Вучић је замолио руског амбасадора да предсједнику Русије Владимиру Путину пренесе захвалност за писмо саучешћа поводом смрти Његове светости патријарха српског Иринеја.

Он је истакао да је присуство представника Руске православне цркве митрополита Илариона на сахрани патријарха Српске православне цркве било потврда блискости двије цркве и два народа.

Боцан-Харченко је подијелио своје успомене на патријарха Иринеја и његову посвећеност завршетку радова на Храму Светог Саве.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана