Vučić, Bocan-Harčenko: Visoki ruski zvaničnik do kraja godine u posjeti Beogradu

Tanjug
Vučić, Bocan-Harčenko: Visoki ruski zvaničnik do kraja godine u posjeti Beogradu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izrazili su nadu da će do kraja godine biti realizovana posjeta Srbiji jednog od visokih ruskih zvaničnika.

Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, te nizu regionalnih i globalnih pitanja.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture i energetike i izrazili nadu da će ključni projekti biti završeni u dogovorenom roku, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Vučić je zamolio ruskog ambasadora da predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za pismo saučešća povodom smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

On je istakao da je prisustvo predstavnika Ruske pravoslavne crkve mitropolita Ilariona na sahrani patrijarha Srpske pravoslavne crkve bilo potvrda bliskosti dvije crkve i dva naroda.

Bocan-Harčenko je podijelio svoje uspomene na patrijarha Irineja i njegovu posvećenost završetku radova na Hramu Svetog Save.
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana