Вучић: Абазовићу позив за Охрид, кратко са Пленковићем

Танјуг
Foto: Taнјуг

ДАВОС- Предсједник Србије Александар Вучић пренио је да је црногорског премијера Дритана Абазовића, са којим је разговарао у Давосу, позвао да се придружи скорој вечери у Охриду, у оквиру иницијативе “Отворени Балкан”, додајући да је на маргинама скупа разговарао и са македонским предсједником Стевом Пендаровским, а на кратко и са хрватским премијером Андрејем Пленковић.

“Ја нисам домаћин састанка у Охриду, већ премијер Северне Македоније Дмитар Ковачевски, али сам, као гост и део ''Отвореног Балкана'', упутио позив Абазовићу да дође на заједничку вечеру за неколико дана, и сада је на њима да ли ће да дођу”, рекао је Вучић новинарима у Давосу.

Како је рекао, ми не морамо никога да “јуримо”, већ позивамо све у региону да се прикључе, и ко жели да дође, добродошао је, а ко не жели, ствар је избора.

“Ми смо задовољни ониме што имамо. Волели бисмо да нас је више, али задовољни смо овиме што имамо, и наши односи су никад бољи. У Бриселу најлепше о Србији говоре Северна Македонија, Албанија и Мађарска, не бисте вероватли… као и ми о њима”, рекао је Вучић.

Додао је да постоји повјерење између Београда, Скопља и Тиране, да расте економска сарадња и све, каже, иде у добром смјеру.

“Ако желите да се прикључите, желите, ако не… Али, како ћете да објасните, када обезбедимо пет одсто попуста на друмарину за чланице ''Отвореног Балкана'', да тај попуст немате, као ни неке друге привилегије око радних дозвола”, закључио је Вучић.

Он је констатовао да сарадња у оквиру те иницијативе у многоме олакшава посао, контакте и да су сви који желе да се укључе, добродошли.

Вучић је додао да је у Давосу имао коректан разговор са предсједником Сјеверне Македонијуе Стевом Пендаровиским, те да двије земље имају добре односе.

“Кратко сам разговарао са Пленковићем и ништа више”, рекао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана