Vučić: Abazoviću poziv za Ohrid, kratko sa Plenkovićem

Tanjug
Foto: Tanjug

DAVOS- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je da je crnogorskog premijera Dritana Abazovića, sa kojim je razgovarao u Davosu, pozvao da se pridruži skoroj večeri u Ohridu, u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”, dodajući da je na marginama skupa razgovarao i sa makedonskim predsjednikom Stevom Pendarovskim, a na kratko i sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenković.

“Ja nisam domaćin sastanka u Ohridu, već premijer Severne Makedonije Dmitar Kovačevski, ali sam, kao gost i deo ''Otvorenog Balkana'', uputio poziv Abazoviću da dođe na zajedničku večeru za nekoliko dana, i sada je na njima da li će da dođu”, rekao je Vučić novinarima u Davosu.

Kako je rekao, mi ne moramo nikoga da “jurimo”, već pozivamo sve u regionu da se priključe, i ko želi da dođe, dobrodošao je, a ko ne želi, stvar je izbora.

“Mi smo zadovoljni onime što imamo. Voleli bismo da nas je više, ali zadovoljni smo ovime što imamo, i naši odnosi su nikad bolji. U Briselu najlepše o Srbiji govore Severna Makedonija, Albanija i Mađarska, ne biste verovatli… kao i mi o njima”, rekao je Vučić.

Dodao je da postoji povjerenje između Beograda, Skoplja i Tirane, da raste ekonomska saradnja i sve, kaže, ide u dobrom smjeru.

“Ako želite da se priključite, želite, ako ne… Ali, kako ćete da objasnite, kada obezbedimo pet odsto popusta na drumarinu za članice ''Otvorenog Balkana'', da taj popust nemate, kao ni neke druge privilegije oko radnih dozvola”, zaključio je Vučić.

On je konstatovao da saradnja u okviru te inicijative u mnogome olakšava posao, kontakte i da su svi koji žele da se uključe, dobrodošli.

Vučić je dodao da je u Davosu imao korektan razgovor sa predsjednikom Sjeverne Makedonijue Stevom Pendaroviskim, te da dvije zemlje imaju dobre odnose.

“Kratko sam razgovarao sa Plenkovićem i ništa više”, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana