Вучевић: Закуцан још један ексер у мртвачки сандук међународног права

СРНА
Вучевић: Закуцан још један ексер у мртвачки сандук међународног права

БЕОГРАД- Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је поводом гласања у Парламентарној скупштини Савјета Европе да је у Стразбуру закуцан још један ексер у мртвачки сандук међународног јавног права и истакао да ништа мања опасност није ни оно што се спрема у УН са резолуцијом о Сребреници.

Вучевић је истакао да ће Србија против чланства самопроглашеног Косова у Савјету Европе наставити да се бори аргументима, чињеницама, правом, моралом и вјером у себе.

"Нема много маневарског простора, али нема повлачења и предаје. То што газе основне норме на крају ће бити њихова брука, али не може трајно да буде законито оно што је незаконито", рекао је Вучевић за РТС.

Он је додао да је Србија, након гласања у Стразбуру, на историјском мјесту на којем је увијек била и да може сваког да погледа у очи.

Вучевић, који је мандатар за састав нове владе Србије, поручио је да силовање међународног јавног права и оно што се спрема у УН са резолуцијом о Сребреници није ништа мања опасност од оног што се дешава у Савјету Европе и да тражи ангажман свих у држави и важније је од кадрирања у Влади.

Он је додао да ће влада бити формирана у наредне двије седмице и да је његов експозе готово завршен. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана