Vučević: Zakucan još jedan ekser u mrtvački sanduk međunarodnog prava

SRNA
Vučević: Zakucan još jedan ekser u mrtvački sanduk međunarodnog prava

BEOGRAD- Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je povodom glasanja u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope da je u Strazburu zakucan još jedan ekser u mrtvački sanduk međunarodnog javnog prava i istakao da ništa manja opasnost nije ni ono što se sprema u UN sa rezolucijom o Srebrenici.

Vučević je istakao da će Srbija protiv članstva samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope nastaviti da se bori argumentima, činjenicama, pravom, moralom i vjerom u sebe.

"Nema mnogo manevarskog prostora, ali nema povlačenja i predaje. To što gaze osnovne norme na kraju će biti njihova bruka, ali ne može trajno da bude zakonito ono što je nezakonito", rekao je Vučević za RTS.

On je dodao da je Srbija, nakon glasanja u Strazburu, na istorijskom mjestu na kojem je uvijek bila i da može svakog da pogleda u oči.

Vučević, koji je mandatar za sastav nove vlade Srbije, poručio je da silovanje međunarodnog javnog prava i ono što se sprema u UN sa rezolucijom o Srebrenici nije ništa manja opasnost od onog što se dešava u Savjetu Evrope i da traži angažman svih u državi i važnije je od kadriranja u Vladi.

On je dodao da će vlada biti formirana u naredne dvije sedmice i da je njegov ekspoze gotovo završen. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana