Вучевић: Размотрићемо приједлог Српске листе о прекиду дијалога са Приштином

Срна
Вучевић: Размотрићемо приједлог Српске листе о прекиду дијалога са Приштином

КРАГУЈЕВАЦ- Министар одбране Србије и нови предсјеник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је данас да ће државни органи у кратком року размотрити приједлог Српске листе да се прекине дијалог са Приштином.

"Што се тиче ситуације на Косову и Метохији, веома је драматична и тешка и као грађанин Србије, као Србин апсолутно разумем поруку Српске листе и свих грађана српске националности на Косову и Метохији", рекао је Вучевић новинарима у Крагујевцу.

Он је навео да је циљ политике Аљбина Куртија етничко чишћење Срба или да се сведе на "минорни број који је за њих прихватљив".

"Заиста је некада дегутантно разговарати са онима који су по ко зна који пут осудли Куртијево насиље, а он баш не хаје за њихова осуђивања и увек иде корак даље и очигледно наставља са политиком терора над српском заједницом, са искључивим циљем да етички очисти Косово и Метохији од Срба, без било какве дилеме", рекао је Вучевић.

Он је позвао Србе да не насједају на провокације, избјегну сценарио да су рушилачки фактор и да "не иду на руку Курију".

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је да српски народ са Косова тражи од предсједника Србије Александра Вучића и државног руководства да суспендују дијалог Београда и Приштине док се са сјевера Косова не повуку "фиктивни градоначелници" Аљбина Куртија и специјалци РОСУ.

Косовска полиција јуче је насилно упала у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употријебивши сузавац, димне и шок бомбе против Срба који су покушали да је спријече да уђе у општинске просторије. Том приликом је повријеђено више од 10 Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана