Вучевић посјетио породицу палог борца потпуковника Остојића

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Милош Вучевић посјетио је данас породицу некадашњег начелника штаба 63. Падобранске бригаде потпуковника Горана Остојића, који је херојски дао живот бранећи своју земљу 1998. године на Кошарама.

Вучевић је том приликом обишао и радове на реновирању куће у Бачком Добром Пољу, у којој је рођен потпуковик Остојић, а у којој ће бити и дио посвећен палом борцу, саопштено је из Министарства одбране Србије.

У разговору са удовицом потпуковника Остојића Марином и његовим сином Богданом, Вучевић је нагласио дужност да се чува вјечно сјећање и памћење и одаје почаст палим борцима, јер, како је истакао, ђела страдалих хероја не смију бити заборављена.

Вучевић је Марини Остојић уручио Златну плакету Министарства одбране, а његовом сину Богдану парадни бодеж, те потом засадио дрво трешње у дворишту куће.

Остојићева је захвалила министру одбране Србије за данашњи сусрет и изразила увјерење да ће Министарство одбране и Србија увијек бити ту за породицу Остојић и породице свих палих бораца.

Посјети су присуствовали припадници 63. Падобранске бригаде, а капетан прве класе Александар Спасић уручио је Богдану Остојићу, као поклон јединице, заставу с називом јединице и знаком 63. Падобранске бригаде, падобранску беретку и комплет десантног падобрана.

Потпуковник Горан Остојић рођен је 20. јануара 1962. године у Бачком Добром Пољу. Погинуо је 28. јула 1998. године у рејону Јуничких планина командујући јединицама 63. Падобранске бригаде у спречавању илегалног наоружавања терористичких снага и њиховог убацивања из Албаније на Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана