Vučević posjetio porodicu palog borca potpukovnika Ostojića

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević posjetio je danas porodicu nekadašnjeg načelnika štaba 63. Padobranske brigade potpukovnika Gorana Ostojića, koji je herojski dao život braneći svoju zemlju 1998. godine na Košarama.

Vučević je tom prilikom obišao i radove na renoviranju kuće u Bačkom Dobrom Polju, u kojoj je rođen potpukovik Ostojić, a u kojoj će biti i dio posvećen palom borcu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

U razgovoru sa udovicom potpukovnika Ostojića Marinom i njegovim sinom Bogdanom, Vučević je naglasio dužnost da se čuva vječno sjećanje i pamćenje i odaje počast palim borcima, jer, kako je istakao, đela stradalih heroja ne smiju biti zaboravljena.

Vučević je Marini Ostojić uručio Zlatnu plaketu Ministarstva odbrane, a njegovom sinu Bogdanu paradni bodež, te potom zasadio drvo trešnje u dvorištu kuće.

Ostojićeva je zahvalila ministru odbrane Srbije za današnji susret i izrazila uvjerenje da će Ministarstvo odbrane i Srbija uvijek biti tu za porodicu Ostojić i porodice svih palih boraca.

Posjeti su prisustvovali pripadnici 63. Padobranske brigade, a kapetan prve klase Aleksandar Spasić uručio je Bogdanu Ostojiću, kao poklon jedinice, zastavu s nazivom jedinice i znakom 63. Padobranske brigade, padobransku beretku i komplet desantnog padobrana.

Potpukovnik Goran Ostojić rođen je 20. januara 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju. Poginuo je 28. jula 1998. godine u rejonu Juničkih planina komandujući jedinicama 63. Padobranske brigade u sprečavanju ilegalnog naoružavanja terorističkih snaga i njihovog ubacivanja iz Albanije na Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana