Вучевић: ЕУ је потпуна тек кад прими земље западног Балкана

Срна
Вучевић: ЕУ је потпуна тек кад прими земље западног Балкана

БЕОГРАД- Предсједник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је да је Београд привржен европском путу и да је ЕУ потпуна тек када буде примила земље западног Балкана.

Вучевић је на панелу међународне конференције у Атини поводом шест година од потписивања Преспанског споразума рекао да је сада главно питање да ли се разговара о приступној перспективи или о европској будућности.

"То је главно питање за све земље западног Балкана. Људи су уморни чекања", нагласио је Вучевић.

Он је навео да се мора наставити са реформама, али да те реформе морају бити подржане са конкретним мјерама Брисела.

Вучевић је указао да Србија да подржава европску интеграцију свих земаља и нација региона, те да би жељела да види регион као дио ЕУ.

Он је рекао да постоји више регионалних иницијатива, од Берлинског процеса, преко Процеса Брдо-Бриони, до "Отвореног Балкана", којим је регион показао да жели да уради нешто конкретно.

Међу учесницима панела су и некадашњи премијер Грчке Јоргос Папандреу, некадашњи премијер Сјеверне Македоније Владо Бучковски, те министар спољних послова Албаније Игљи Хасани и изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

Дводневну међународну конференцију "Мир и одрживи развој" заједнички су организовали Институт Алексиса Ципраса и Фондација Зорана Заева.

Вучевић се по доласку у Атину састао са Лајчаком. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана