Возила с регистарским таблицама БиХ могу на Косово

Срна
Возила с регистарским таблицама БиХ могу на Косово

ПРИШТИНА - Возилима с регистарским ознакама БиХ допуштен је улазак на Косово и у том правцу нема реципроцитета између Косова и БиХ, изјавио је у недјељу Башмир Џемај, савјетник косовског министра иностраних послова.

Како су раније јавили косовски медији, због нових мјера косовске владе током суботе је неколико бх. возила враћено је с Граничног прелаза Мердара.

Џемај је, међутим, у недјељу изразио жаљење због тог проблема те је најавио како више неће бити ометања за кретање возила с таблицама БиХ.

Он је подсјетио да између БиХ и Косова постоји визни режим те да путници који улазе на Косово морају обезбиједити визе.

Косовска влада у суботу је донијела одлуку да возила са српском робом не могу на Косово без посебне дозволе те да је обавезно да на документима за увоз пише "Република Косово". Током викенда због непоштивања тих мјера неколико шлепера из Србије враћено је с границе.

"Нова мјера дио је наше намјере да успоставимо пуни реципроцитет према Србији. На основу прве одлуке одређено је да ће се одрадити процјена првих мјера, и на основу те процјене, нове мјере биће усвојене. То је управо оно што се у суботу догодило", преноси Н1 изјаву портпарола косовске владе Перпарима Круезија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана