Vozila s registarskim tablicama BiH mogu na Kosovo

Srna
Vozila s registarskim tablicama BiH mogu na Kosovo

PRIŠTINA - Vozilima s registarskim oznakama BiH dopušten je ulazak na Kosovo i u tom pravcu nema reciprociteta između Kosova i BiH, izjavio je u nedjelju Bašmir Džemaj, savjetnik kosovskog ministra inostranih poslova.

Kako su ranije javili kosovski mediji, zbog novih mjera kosovske vlade tokom subote je nekoliko bh. vozila vraćeno je s Graničnog prelaza Merdara.

Džemaj je, međutim, u nedjelju izrazio žaljenje zbog tog problema te je najavio kako više neće biti ometanja za kretanje vozila s tablicama BiH.

On je podsjetio da između BiH i Kosova postoji vizni režim te da putnici koji ulaze na Kosovo moraju obezbijediti vize.

Kosovska vlada u subotu je donijela odluku da vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo bez posebne dozvole te da je obavezno da na dokumentima za uvoz piše "Republika Kosovo". Tokom vikenda zbog nepoštivanja tih mjera nekoliko šlepera iz Srbije vraćeno je s granice.

"Nova mjera dio je naše namjere da uspostavimo puni reciprocitet prema Srbiji. Na osnovu prve odluke određeno je da će se odraditi procjena prvih mjera, i na osnovu te procjene, nove mjere biće usvojene. To je upravo ono što se u subotu dogodilo", prenosi N1 izjavu portparola kosovske vlade Perparima Kruezija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana