Војска Србије са Русима двије војне вјежбе, са NATO пет, а са Америком шест

Срна
Војска Србије са Русима двије војне вјежбе, са NATO пет, а са Америком шест

Београд - Припадници Војске Србије ће ове године извести двије заједничке вјежбе са Оружаним снагама Русије, пет вјежби у оквиру сарадње са NATO-ом, а шест са Европском командом Оружаних снага САД, рекао је портпарол Министарства одбране и Војске Србије Јован Кривокапић.

Он је навео да ће двије вјежбе са руском војском бити изведене у Русији, и то заједничка тактичка вјежба припадника Специјалне бригаде и ваздушно десантних јединица, као и тактичка вјежба ваздухопловстава, пренијели су београдски медији.

“Са колегама из Мађарске и Румуније ове године планирали смо четири веће вежбе а крајем маја на полигону Равњак у Крушевцу одржаће се међународна вежба Балкански одговор”, рекао је Кривокапић.

У овој години планирано је више од 250 различитих врста вјежби на националном нивоу, као и више од 20 мултинационалних вјежби.

Кривокапић је рекао да овакав начин обуке одговара потребама система одбране Србије, али и захтјевима са којима се сусрећу српски мировњаци ангажовани у мировним мисијама под окриљем УН и ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана