Владика Теодосије: Не треба губити наду

Срна
Владика Теодосије: Не треба губити наду

ОРАХОВАЦ - Његово преосвештенство епископ рашко-призренски Теодосије поручио је данас вјерницима у Ораховцу, гдје је у цркви Успења Пресвете Богородице служио Свету архијерејску литургију, да не губе наду.

-Смирењем из срца треба радити и веровати да има наде, а Господ ће дати оно што други не могу - рекао је владика Теодосије, благословећи бројне вјернике у страдалом храму у Ораховцу.

Господ је, како је истакао владика, рекао да они који желе Њему да принесу жртву прво треба да се измире са осталима, да опросте једни другима, јер се “Господ не може вољети ако не волимо ближњег”.

-Господ даје љубав да можемо волети и оне који нас не воле, наше непријатеље, те да сву бригу препустимо Богу - рекао је владика Теодосије.

Владика Теодосије је поручио да они који се понизе могу очекивати Божију помоћ.

-Онај који се понизи узвисиће се, а они који сами себе хоће да узвисе понизиће се. Те речи нас уче смирењу да понизно и смирено ходимо земљом - навео је владика Теодосије.

Милан Мојсић из Ораховца рекао је Срни да су вјерници у Ораховачкој жупи одани Цркви, својој вјери и да не одустају.

-Упркос изолацији, свакодневним притисцима и ризиковању сопствених живота, Срби овог краја одлучни су да остану на своме ослоњени на осам светиња у Великој Хочи и најпознатију међу њима - манастир Светих Козме и Дамјана у Зочишту - истакао је Мојсић.

У такозваној Горњој махали у Ораховцу од предратних око 3.000 Срба опстало их је око 200.

Живе углавном од помоћи државе Србије, а мали дио њих обрађује винограде за властите потребе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана