Vladika Teodosije: Ne treba gubiti nadu

Srna
Vladika Teodosije: Ne treba gubiti nadu

ORAHOVAC - Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije poručio je danas vjernicima u Orahovcu, gdje je u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice služio Svetu arhijerejsku liturgiju, da ne gube nadu.

-Smirenjem iz srca treba raditi i verovati da ima nade, a Gospod će dati ono što drugi ne mogu - rekao je vladika Teodosije, blagosloveći brojne vjernike u stradalom hramu u Orahovcu.

Gospod je, kako je istakao vladika, rekao da oni koji žele Njemu da prinesu žrtvu prvo treba da se izmire sa ostalima, da oproste jedni drugima, jer se “Gospod ne može voljeti ako ne volimo bližnjeg”.

-Gospod daje ljubav da možemo voleti i one koji nas ne vole, naše neprijatelje, te da svu brigu prepustimo Bogu - rekao je vladika Teodosije.

Vladika Teodosije je poručio da oni koji se ponize mogu očekivati Božiju pomoć.

-Onaj koji se ponizi uzvisiće se, a oni koji sami sebe hoće da uzvise poniziće se. Te reči nas uče smirenju da ponizno i smireno hodimo zemljom - naveo je vladika Teodosije.

Milan Mojsić iz Orahovca rekao je Srni da su vjernici u Orahovačkoj župi odani Crkvi, svojoj vjeri i da ne odustaju.

-Uprkos izolaciji, svakodnevnim pritiscima i rizikovanju sopstvenih života, Srbi ovog kraja odlučni su da ostanu na svome oslonjeni na osam svetinja u Velikoj Hoči i najpoznatiju među njima - manastir Svetih Kozme i Damjana u Zočištu - istakao je Mojsić.

U takozvanoj Gornjoj mahali u Orahovcu od predratnih oko 3.000 Srba opstalo ih je oko 200.

Žive uglavnom od pomoći države Srbije, a mali dio njih obrađuje vinograde za vlastite potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana