Влада Велике Британије санкционисала бизнисмене из Србије

Г.С.
Влада Велике Британије санкционисала бизнисмене из Србије

ЛОНДОН - Влада Велике Британије увела је санкције српским бизнисменима Звонку Веселиновићу, Милану Радоичићу и Слободану Тешићу. 

Одлука о санкцијама објављена је на званичној страници Владе Велике Британије.

Тешић, Радоичић и Веселиновић налазе се на тој листи због коруптивних радњи.

- Пунећи властите џепове крађом и коруптивним дјелима, корумпирани актери имају корозивни утјецај на заједницу око себе поткопавајући тиме демократију и ускраћујући виталне интересе земљама за властиту корист. Као резултат тога, више од два одсто локалног бруто домаћег производа (БДП) губи се на годишњем нивоу збг корупције - пише у објашњењу Владе Велике Британије.

Затим су навели и због чега су наведене особе санкционисане:

- Слободан Тешић је српски трговац оружјем који је оптужен и за подмићивање главног државног тужиоца из друге земље.

- Милан Радоичић је грађевински предузетник и потпредсједник Српске листе. Профитирао је на проневјери државних уговора и искористио свој утјецај како би властитим грађевинским фирмама додијелио уносне послове.

- Звонко Веселиновић је такође грађевински подузетник, али са Косова који је, према наводима Владе Велике Британије, јавне уговоре је користио за проневјеру државних средстава.

Важно је истаћи и то да је Интерпол расписао потјерницу за Слободаном Тешићем док су Звонко Веселиновић и Милан Радоичић и на америчкој листи санкција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана