Влада донирала Мостару транспортне медијуме за ПЦР тестирање

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Влада Србије упутила је граду Мостару као донацију 60.000 универзалних транспортних медијума са два бриса за ПЦР тестирање на вирус корона.

Транспортни медијуми, који су данас кренули пут Босне и Херцеговине, представљају неопходну компоненту у свим протоколима за тестирање на ковид и састоје се из епрувете и два бриса за узорковање.

На овај начин ће услуге које пружа здравствени центар у Мостару бити унапријеђене, а грађанима ће тестирање бити доступно на више локација, па чак и на адресама оних који су старији и угрожени, саопштерно је из Владе Србије.

Имајући у виду да је потрошња града Мостара у просеку 4.500 транспортних медијума месечно, Влада Србије је поносна што ће ова количина бити довољна Мостарцима током наредних годину дана. Влада Србије се нада да ће ова донација помоћи граду да се што успјешније избори са пандемијом у наредном периоду.

Сарадња са Мостаром интензивирана је након посјете предсједнице Владе Србије Ане Брнабић овом граду 21. октобра прошле године. Брнабић је тада посјетила српску заједницу у Мостару. Том приликом предсједница Владе Србије састала се са потпредсједником Скупштине Града Мостара Велибором Миливојевићем и градоначелником Мариом Кордићем, са којима је ова донација договорена и на крају реализована.

Србија је од почетка пандемије у више наврата помагала земље региона медицинским материјалом, лековима, заштитном опремом и вакцинама, које су свакако биле најпотребније нашим суседима у претходних годину дана. Влада Србије се поноси чињеницом што су грађани региона могли да се вакцинишу у нашој земљи у тренутку док у њиховим земљма вакцине нису биле доступне, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана