Весићу забрањен улазак на Косово и Метохију

Танјуг
Весићу забрањен улазак на Косово и Метохију

ЈАРИЊЕ - Делегација Београда на челу са замјеником градоначелника Гораном Весићем заустављена је јутрос око 9.30 часова на административном прелазу Јариње од стране косовске полиције.

Косовска полиција која се налази на административном прелазу појачана са два џипа наоружаних полицајаца не дозвољава Весићу да уђе на територију Косова и Метохије.

Косовски полицајци који се налазе на административном прелазу тврде да су одлуку о забрани уласка Весића добили из Приштине и да је образложена тиме да његов долазак на Косово и Метохију "представља опасност по безбједност Косова".

Остали чланови делегације настављају посјету Косовској Митровици.

Весић је поручио да Приштина изазива инциденте и не жели да се избјегли Срби врате на своја огњишта.

- Привремене власти у Приштини показале су да не желе да се српска деца играју на Косову и да се избегли Срби врате на своја огњишта. То је политика Приштине - навео је Весић на свом "Фејсбук" профилу.

Он је истакао да Београд тражи компромис и да је посвећен развоју, док Приштина изазива инциденте и шаље на Србе наоружане полицајце.

- Желели су да направе инцидент. Послали су два пуна џипа наоружаних полицајаца, али наравно да нас неће тиме уплашити - закључио је Весић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана