Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Tanjug
Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

JARINjE - Delegacija Beograda na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je jutros oko 9.30 časova na administrativnom prelazu Jarinje od strane kosovske policije.

Kosovska policija koja se nalazi na administrativnom prelazu pojačana sa dva džipa naoružanih policajaca ne dozvoljava Vesiću da uđe na teritoriju Kosova i Metohije.

Kosovski policajci koji se nalaze na administrativnom prelazu tvrde da su odluku o zabrani ulaska Vesića dobili iz Prištine i da je obrazložena time da njegov dolazak na Kosovo i Metohiju "predstavlja opasnost po bezbjednost Kosova".

Ostali članovi delegacije nastavljaju posjetu Kosovskoj Mitrovici.

Vesić je poručio da Priština izaziva incidente i ne želi da se izbjegli Srbi vrate na svoja ognjišta.

- Privremene vlasti u Prištini pokazale su da ne žele da se srpska deca igraju na Kosovu i da se izbegli Srbi vrate na svoja ognjišta. To je politika Prištine - naveo je Vesić na svom "Fejsbuk" profilu.

On je istakao da Beograd traži kompromis i da je posvećen razvoju, dok Priština izaziva incidente i šalje na Srbe naoružane policajce.

- Želeli su da naprave incident. Poslali su dva puna džipa naoružanih policajaca, ali naravno da nas neće time uplašiti - zaključio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana