Весић најавио тужбу Стразбуру због забране уласка на Косово

Срна
Весић најавио тужбу Стразбуру због забране уласка на Косово

БЕОГРАД - Замјеник градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће поднијети тужбу Суду за људска права у Стразбуру јер су му власти самопроглашеног Косова забраниле да уђе у јужну спрску покрајину.

Весић је рекао да је косовска полиција, која му је јуче није дозволила да оде у сјеверни дио Косовске Митровице, прекршила све европске и цивилизацијске норме и спорзуме о слободи кретања.

- Видећу шта ће да каже тај суд пошто нико из међународне заједнице није јуче реаговао - рекао је Весић за телевизју "Пинк".

Он је истакао да ће у наредном периду бити потписана повеља о братимљењу Београда и Косовске Митровице, а што је требало јуче да буде урађено.

Према његовим ријечима, Београд има потписане повеље о братимљењу са многим градовима укључујући и Пекинг, Чикаго, Бањалуку, Беч, а ускоро ће имати и са Бриселом.

Он је нагласио и да ће изградња зграде и радови на уређењу дечјег игралишта и парка у Косовској Митровици, које финансира град Беогарад, бити настављени по плану.

Полиција самопроглашеног Косова јуче Весићу није дозволила да уђе на територију Косова и Метохије, уз образложење да његов боравак "представљао опасност за безбједност".

Весић је био у делегацији Београда која је кренула на обиљежавање Дана општине Косовска Митровица. Остали чланови делегације стигли су у посјету сјеверној Косовској Митровици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана