Vesić najavio tužbu Strazburu zbog zabrane ulaska na Kosovo

Srna
Vesić najavio tužbu Strazburu zbog zabrane ulaska na Kosovo

BEOGRAD - Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će podnijeti tužbu Sudu za ljudska prava u Strazburu jer su mu vlasti samoproglašenog Kosova zabranile da uđe u južnu sprsku pokrajinu.

Vesić je rekao da je kosovska policija, koja mu je juče nije dozvolila da ode u sjeverni dio Kosovske Mitrovice, prekršila sve evropske i civilizacijske norme i sporzume o slobodi kretanja.

- Videću šta će da kaže taj sud pošto niko iz međunarodne zajednice nije juče reagovao - rekao je Vesić za televizju "Pink".

On je istakao da će u narednom peridu biti potpisana povelja o bratimljenju Beograda i Kosovske Mitrovice, a što je trebalo juče da bude urađeno.

Prema njegovim riječima, Beograd ima potpisane povelje o bratimljenju sa mnogim gradovima uključujući i Peking, Čikago, Banjaluku, Beč, a uskoro će imati i sa Briselom.

On je naglasio i da će izgradnja zgrade i radovi na uređenju dečjeg igrališta i parka u Kosovskoj Mitrovici, koje finansira grad Beogarad, biti nastavljeni po planu.

Policija samoproglašenog Kosova juče Vesiću nije dozvolila da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, uz obrazloženje da njegov boravak "predstavljao opasnost za bezbjednost".

Vesić je bio u delegaciji Beograda koja je krenula na obilježavanje Dana opštine Kosovska Mitrovica. Ostali članovi delegacije stigli su u posjetu sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana