Вељко Лазић сахрањен у Српцу

ГС
Вељко Лазић сахрањен у Српцу

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић сахрањен је данас на гробљу у Српцу.

Сахрани су присуствовали чланови породице, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите Милан Торбица, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.

Присуствовали су и представници бањалучке и Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, удружења проситеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, начелник општине Србац Млађан Драгосављевић и многобројни грађани.

Лазић је преминуо у четвртак, 29. септембра, у 78. години од посљедица можданог удара у болници у Градишци.

Прије рата Лазић је обављао финансијске послове у општини Србац, Фабрици „Стирокарт“, руднику „Каолина“ и предузећу „Водовод“ Србац.

Лазићу је погинуо син у Одбрамбено-отаџбинском рату 1994. године, након чега се активно укључио у рад Организације породица заробљених,

Лазићу је погинуо син у Одбрамбено-отаџбинском рату 1994. године, након чега се активно укључио у рад Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Србац.

Био је дугогодишњи сарадник и обављао функцију замјеника предсједника Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељка Митровића, а након што је Митровић преминуо 2019. године обављао је функцију предсједника ове организације, преносе Новисти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана