Veljko Lazić sahranjen u Srpcu

GS
Veljko Lazić sahranjen u Srpcu

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić sahranjen je danas na groblju u Srpcu.

Sahrani su prisustvovali članovi porodice, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Milan Torbica, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.

Prisustvovali su i predstavnici banjalučke i Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, udruženja prositeklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević i mnogobrojni građani.

Lazić je preminuo u četvrtak, 29. septembra, u 78. godini od posljedica moždanog udara u bolnici u Gradišci.

Prije rata Lazić je obavljao finansijske poslove u opštini Srbac, Fabrici „Stirokart“, rudniku „Kaolina“ i preduzeću „Vodovod“ Srbac.

Laziću je poginuo sin u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1994. godine, nakon čega se aktivno uključio u rad Organizacije porodica zarobljenih,

Laziću je poginuo sin u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1994. godine, nakon čega se aktivno uključio u rad Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Srbac.

Bio je dugogodišnji saradnik i obavljao funkciju zamjenika predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljka Mitrovića, a nakon što je Mitrović preminuo 2019. godine obavljao je funkciju predsjednika ove organizacije, prenose Novisti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana