Васиљевић: Код миграната пронађено оружје и обиљежја ОВК

Срна
Васиљевић: Код миграната пронађено оружје и обиљежја ОВК

БЕОГРАД - Полиција Србије је након оружаног инцидента на подручју Хоргоша у прихватне центре пребацила око 1.000 миграната, а приликом претраге терена пронађено је аутоматско оружје и обиљежја ОВК, рекао је помоћник директора полиције Драган Васиљевић.

Васиљевић је навео да је пронађено углавном аутоматско оружје, пиштољи и одређена количина муниције, а код одређеног броја лица пронађена обиљежја "ОВК" на капама, шаловима и качкетима, саопштено је из МУП-а Србије.

"Што се тиче оружаног инцидента у четвртак, након пријаве пуцњаве, оружаног сукоба између групе кријумчара и ирегуларних миграната, полиција је одмах реаговала и предузима интензивне мере и радње на проналаску извршиоца овог кривичног дела. Углавном је ријеч о држављанима Авганистана и Марока", рекао је Васиљевић.

Он је навео да се шест особа јавило са повредама у болници у Суботици и они се налазе под полицијским надзором.

"Настављамо даљи интензивни рад. Обављају се разговори и наставља рад у сарадњи са другим безбедносним службама. По налогу министра унутрашњих послова акција траје на целој територији Србије, појачано је присуство полиције", рекао је Васиљевић.

Он је поручио да грађани Србије могу да буду потпуно спокојни, јер полиција у потпуности обезбјеђује ред и мир и сигурност на цијелој територији Републике.

Васиљевић је рекао да је по налогу министра унутрашњих послова формирана и нова радна група која се бави безбједносним питањима посебно према територији Мађарске, Сјеверне Македоније и Бугарске.

У радну групу укључени су припадници Управе граничне полиције, Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Управе полиције, Специјалне антитерористичке јединице и полицијских управа, као и Сектора унутрашње контроле МУП-а.

Васиљевић је позвао грађане да одмах пријаве полицији уколико осјете "било какав неспокој" када се нађу у близини миграната. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана