Vasiljević: Kod migranata pronađeno oružje i obilježja OVK

Srna
Vasiljević: Kod migranata pronađeno oružje i obilježja OVK

BEOGRAD - Policija Srbije je nakon oružanog incidenta na području Horgoša u prihvatne centre prebacila oko 1.000 migranata, a prilikom pretrage terena pronađeno je automatsko oružje i obilježja OVK, rekao je pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević.

Vasiljević je naveo da je pronađeno uglavnom automatsko oružje, pištolji i određena količina municije, a kod određenog broja lica pronađena obilježja "OVK" na kapama, šalovima i kačketima, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Što se tiče oružanog incidenta u četvrtak, nakon prijave pucnjave, oružanog sukoba između grupe krijumčara i iregularnih migranata, policija je odmah reagovala i preduzima intenzivne mere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog dela. Uglavnom je riječ o državljanima Avganistana i Maroka", rekao je Vasiljević.

On je naveo da se šest osoba javilo sa povredama u bolnici u Subotici i oni se nalaze pod policijskim nadzorom.

"Nastavljamo dalji intenzivni rad. Obavljaju se razgovori i nastavlja rad u saradnji sa drugim bezbednosnim službama. Po nalogu ministra unutrašnjih poslova akcija traje na celoj teritoriji Srbije, pojačano je prisustvo policije", rekao je Vasiljević.

On je poručio da građani Srbije mogu da budu potpuno spokojni, jer policija u potpunosti obezbjeđuje red i mir i sigurnost na cijeloj teritoriji Republike.

Vasiljević je rekao da je po nalogu ministra unutrašnjih poslova formirana i nova radna grupa koja se bavi bezbjednosnim pitanjima posebno prema teritoriji Mađarske, Sjeverne Makedonije i Bugarske.

U radnu grupu uključeni su pripadnici Uprave granične policije, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Uprave policije, Specijalne antiterorističke jedinice i policijskih uprava, kao i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a.

Vasiljević je pozvao građane da odmah prijave policiji ukoliko osjete "bilo kakav nespokoj" kada se nađu u blizini migranata. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana