Ванредна ситуација на територији Новог Пазара

Срна
Ванредна ситуација на територији Новог Пазара

НОВИ ПАЗАР- На територији Новог Пазара проглашена је ванредна ситуација због штете настале у вишечасовном невремену праћеном пљусковима и градом који су погодили тај град.

На појединим мјестима излиле су се ријеке Рашка и Трнавица и поплавиле неколико домаћинстава.

Невријеме праћено пљусковима, градом и јаким вјетром јуче поподне захватило је Србију, а једна жена погинула је када је пало стабло на аутомобил којим је управљала.

У Новом Саду је избио пожар у дворишту зграде "Електропривреде Србије", па је дио града био без струје, а без струје су остали и Севојно и поједина насеља у Новом Пазару.

У Пожеги су се излили бујични потоци, а у том мјесту, као и у Чачку, падао је и град величине ораха и причинио штету на усјевима и воћњацима.

Јако невријеме било је захватило и Београд, у којем су јака киша и вјетар праћени грмљавином проузроковали застој у саобраћају у нижим дијеловима града, а у Миријевском булевару и Шејкиној улици у току ноћи настала је велика рупа на асфалтираном паркингу зграде.

Метеоролози у Србији и за данас најављују нестабилно вријеме и непогоде, па ће поподне на снази бити наранџасти метео-аларм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана