Vanredna situacija na teritoriji Novog Pazara

Srna
Vanredna situacija na teritoriji Novog Pazara

NOVI PAZAR- Na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija zbog štete nastale u višečasovnom nevremenu praćenom pljuskovima i gradom koji su pogodili taj grad.

Na pojedinim mjestima izlile su se rijeke Raška i Trnavica i poplavile nekoliko domaćinstava.

Nevrijeme praćeno pljuskovima, gradom i jakim vjetrom juče popodne zahvatilo je Srbiju, a jedna žena poginula je kada je palo stablo na automobil kojim je upravljala.

U Novom Sadu je izbio požar u dvorištu zgrade "Elektroprivrede Srbije", pa je dio grada bio bez struje, a bez struje su ostali i Sevojno i pojedina naselja u Novom Pazaru.

U Požegi su se izlili bujični potoci, a u tom mjestu, kao i u Čačku, padao je i grad veličine oraha i pričinio štetu na usjevima i voćnjacima.

Jako nevrijeme bilo je zahvatilo i Beograd, u kojem su jaka kiša i vjetar praćeni grmljavinom prouzrokovali zastoj u saobraćaju u nižim dijelovima grada, a u Mirijevskom bulevaru i Šejkinoj ulici u toku noći nastala je velika rupa na asfaltiranom parkingu zgrade.

Meteorolozi u Srbiji i za danas najavljuju nestabilno vrijeme i nepogode, pa će popodne na snazi biti narandžasti meteo-alarm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana